اللهم عجل فرجه و سهل مخرجه سيري در سيره چهارده معصوم(ع) پنج شنبه 12 آبان 1390برچسب:, :: 21:30 :: نويسنده : فطرس
آیا با خود اندیشیده اید که چرا بلافاصله پس از پیامبر ، مردم ، غدیر و امامت علی (ع) را به فراموشی سپردند ؟ آیا واقعاً فراموش کرده بودند یا .... ؟ و چرا فدک از زهرای مرضیه (س) گرفته شد ؟ چه شد که حضرت زهرا عصمت الله کبری در بقیع ( محل عبور و مرور کاروان ها ) مدام گریه می کردند ؟ آیا میدانید نقش حضرت زهرا (س) در خنثی کردن این کودتا چه بود ؟ چگونه ولی زمان خویش را یاری فرمودند ؟ و چگونه اوضاع را به نفع نظام توحیدی پیامبر (ص) مدیریت کردند ؟
پس از رحلت پیامبر (ص) طی ماجرای سقیفه ، تمدن اسلامی دچار انحراف سیاسی و فرهنگی شد . به عبارت دیگر ، در سقیفه اولین گام برای منزوی کردن ولایت از عرصه جامعه برداشته شد در سقیفه روحیه قبیله گرایی ، قدرت طلبی و انحصار طلبی زنده شد گویا جریان نفاق به آنچه می خواست رسیده بود در آغاز حضرت زهرا (س) بدون سر و صدا و تظاهرات به حکم سقیفه اعتراض کردند . شبانه از مهاجر و انصار برای حمایت از حضرت علی (ع) یاری خواستند ، واقعه غدیر و دیگر سفارشات پیامبر (ص) در حق علی (ع) و حدیث ثقلین را یادآور شدند و امام حسن و امام حسین (ع) را برای یادآوری فرمایشات پیامیر (ص) در مورد آنان با خود همراه فرمودند . در سایه سکوت و بی توجهی مردم و برای به سکوت واداشتن آن حضرت ، حکومت وقت فشارهای خود را آغاز کرده ، ده روز پس از رحلت رسول خدا (ص) عمال فاطمه را از فدک اخراج و فشار اقتصادی را بر بنی هاشم اعمال کردند . آن بزرگوار با رفتن به مسجد ، ایراد خطبه فدکیه و اثبات بیگانگی خلفا با مبانی قرآنی ، دفاع از ولی زمان و مجروح شدن تا حد از دست دادن فرزند ، گریه های مدام و افشاگرایانه ، نپذیرفتن خلفا ، رد ملاقات با آنها و قهر و غضب حکیمانه خود جامعه را برای همیشه با یک سوال درگیر کردند : چه شد که دردانه حبیب خدا با جانشینان رسول الله همراه نگشت و دیده از آنها خونبار داشت ؟ و از آنجا که برنامه آن حضرت برای یک عصر و منطقه نبود بلکه پهنای تاریخ و کل جهان را در بر می گرفت با یک برنامه ریزی تاریخی و ماندگار با وصیت نامه سیاسی خود مبنی بر تجهیز و تدفین شبانه و مخفی کردن قبر آن حضرت در طول تاریخ ندای ولایت و حقانیت آن را زنده و پیام خود را جاودانه ساختند . در هفتاد و پنج روز زندگانی آن بانو ، با برنامه حساب شده آن حضرت در تهییج مردم و دفاع از حق همسرش به خوبی نرمش در سیاست دستگاه حکومت دیده می شود . در آغاز فشار و تهدید و در پایان نرمش و عذرخواهی و به دیدار فاطمه (س) شتافتن
مقطع کلی : دوره تثبیت اسلام ناب نقش حضرت : حفظ وحدت امت اسلامی
آیا می دانید سیره ائمه (ع) شارح سیره علوی و سیره علی (ع) شارح سیره نبوی است ؟ بعبارت دیگر ، عملکرد آن حضرت در هدایت امت اسلامی شرح سیره پیامبر (ص) و طلیعه سیره دیگر معصومان (ع) به شمار می رود . آیا می دانید علی (ع) به مانند دیگر ائمه (ع) اگر چه در رأس امور قرار نگرفت اما رهبر حقیقی جامعه بود ؟ آن حضرت حوادث را مدیریت و جریان جامعه را از انحراف فرهنگی و سیاسی بوجود آمده حفظ و به شاهراه تمدن توحیدی بازگرداند . علی (ع) بعد از پیامبر دو رسالت تمدن سازانه رسول الله (ص) را عهده دار شد: الف – تولید اندیشه : علی (ع) چون افقی تاریخی را می نگریست و جهانی می اندیشیدند و چون باید تمدن توحیدی رسول الله حفظ و تداوم می یافت کوشید اندیشه توحیدی را که پشتوانه تمدن رسول الله بود را با مصحف کردن قرآن ، برگزاری نشست های خصوصی تفسیر و حدیث برای صحابه ، تبیین معارف دینی ، پند و موعظه مردم و با عمل به سنت پیامبر و الگوی عملی شدن برای مردم از گزند حوادث مصون دارد . ب- تربیت نیروی انسانی : علی (ع) برای حفظ امت اسلام (نیروی انسانی یک تمدن ) از تفرقه و خطران پیرامونی ، چون پیامبران دروغین در برابر حکومت وقت صبر و مدارا پیشه کرد در این دوران ، امام با در نظر گرفتن رسالت مکتبی خود ، شاگردانی چون : کمیل ، مالک اشتر و ... را تربیت و برای مکتب تشیع بعنوان ادامه دهنده خط رسالت کادر سازی فرمود . در دوران حکومت ، آن حضرت با ارائه عدالت و رفع تبعیض ، نظام طبقاتی دوران گذشته را چه در عرصه اجتماعی وچه در عرصه اقتصادی و فرهنگ عمومی جامعه را بر مبنای حق گرایی ، نه شخصیت گرایی تصحیح فرمود در دوران 5 ساله حکومت ، امام کوشید تا پایه های نظام فکری و معرفتی مسلمانان را تبیین ، ارزش ها و اصول دینی را در دل و جان آنها بنشاند آنچه در خطبه ها ، نامه ها و حکمت های نهج البلاغه آمده ، از این مهم خبر می دهد. در این دوران با فعالیت های امام اندیشه شیعی رشد و گسترش یافت و از نظر تاریخی تثبیت شد . در این دوره ، اقدامات اصلاحی امام به مذاق برخی خوش نیامد منافع خود را در خطر دیدند، لذا مخالفت ها ، جنگ ها و فتنه های فرسایشی ( جمل ، صفین ، نهروان ) سد راه اصلاحات شد توطئه های معاویه برای تضعیف حکومت اسلامی شرایط را دشوارتر می کرد . هر یک از این دسته های مخالف ، حیات جامعه اسلامی را تهدید می کرد ناکثین وحدت سیاسی جامعه را به خطر انداختند قاسطین به سرکردگی معاویه با در اختیار گرفتن شام و جدای آن از پیکر جامعه اسلامی عملاً جامعه را به دو جناح عراق و شام تبدیل و تجزیه سیاسی اسلام را دنبال می کردند مارقین هم با افکار سخیف خود شکاف خطرناک فکری و دینی در جامعه بوجود آوردند امام برای خنثی کردن توطئه ها و برداشتن موانع راه ، با مخالفان ( ناکثین ، قاسطین ، مارقین ) به پیکار برخواستند و در تمام جنگ ها ، سیره نبوی را رعایت می کردند البته آن حضرت می کوشیدند تا حد ممکن خوارج را راهنمایی کرده و با آنان تا زمانی که امنیت جامعه را به خطر نیندازند ، مدارا کنند . امام علی (علیه السلام ) در این مدت کوتاه توانستند یک نمونه از حکومت عدالت محور را به جامعه ارائه دهند حکومتی که در آن روزها با مخالفت ها همراه شد اما در آینده نزدیک ، همگان را به حسرت واداشت . بعد از شهادت امام و با آشکار شدن ماهیت حکومت امویان در دوره های بعد ، مردم دانستند که حکومت علی حکومتی کارآمد و تنها خط ادامه دهنده رسالت بوده است .
نظرات شما عزیزان:
آخرین مطالب آرشيو وبلاگ پيوندها
نويسندگان |
|||
![]() |